Smeds opskrift: Surbrød

Surbrød

  Opdateret: 18-05-2019
Til 2 brød
Surdej:
20 gram Gær
4 dl. Kærnemælk
300 gram Sigtemel

Dej:
2 dl. Vand
500 gram Sigtemel
4 tsk.Salt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Kommen
2 dl. Hvedemel
 
Surdej:
Gæren udrøres med kærnemælken og tilsættes sigtemelet. Røres sammen og dækkes til med film, og står 12 - 24 timer er lunt sted.

Dej:
Surdej røres med lunkent vand. Tilsæt sigtemel, salt, sukker, og kommen. Æltes godt, med så meget hvedemel som den kan tage. Tildækkes og hæver til det dobbelte, 1 - 1½ time.

Slå dejen ned, del den i 2, tryk den flad og rul den stramt, læg rullen i en form, dækkes med film og efter hæves i 45 min. Snit og pensel brødet med pisket æg. Bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 40 min.